Tovább

Híreink


dec. 20.

Újabb nemzetközi szakmai elismerésben részesült Magyarország Nemzeti Atlasza – a Társadalom című kötet angol változata megkapta a Nemzetközi Térképészeti Kiállítás közönségdíját


  • 2021. december 20.
Újabb nemzetközi szakmai elismerésben részesült Magyarország Nemzeti Atlasza

A Nemzetközi Térképészeti Társulás (International Cartographic Association) által 2021. december 13-18. között Firenzében tartott 30. Nemzetközi Térképészeti Konferenciához (International Cartographic Conference) kötődően ismét megszervezte a Nemzetközi Térképészeti Kiállítást, amelyen az elmúlt két év jelentősebb kartográfiai műveit mutatták be.

Az előző évekhez hasonlóan, a szakmai zsűri hét kategóriában és egy különdíjban emelte ki a legkiemelkedőbb alkotásokat. A rangos nemzetközi seregszemlén több mint 380 pályamunka közül a Magyarország Nemzeti Atlasza idén megjelent Társadalom kötet angol változata kapta a legtöbb szavazatot, így az International Cartographic Exhibition közönségdíját a National Atlas of Hungary – Society c. kötet nyerte.

A 2019-ben az „Atlasz” kategóriában elnyert "ICA International Cartographic Exhibition Award Winner" elismerést követően a Magyarország Nemzeti Atlasza sorozat 2021-ben ismét rangos elismerésben részesült. Ezúttal a Kárpát-medence társadalmi összefüggéseit bemutató Society c. kötet az érdeklődő szakmai nagyközönség megítélése szerint emelkedett ki a világ szinte valamennyi rangos kartográfiai és geoinformatikai műhelyéből származó pályaművek közül.

  További részletek
  Katalógus a beküldött pályaművekről

  Korábbi évek győztesei: 2015, 2017, 2019

Eredményhirdetés: közönségdíjas a National Atlas of Hungary – Society c. kötet